Hrnková buchta z cukety

Počet porcí1 plech
Doba přípravy45 minut

Ingredience

Cuketa2 hrnky
Hladká mouka1 hrnek
Pšeničná polohrubá mouka1 hrnek
Mletý cukr1 hrnek
Olej3/4 hrnku
Vanilkový cukr1 ks
Prášek do pečiva1 ks
Kakao2 lžíce
Lískové ořechy
Rozinky

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme. Ze všech ingrediencí vypracujeme hustější těsto. Vylijeme jej na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C

Komentáře k receptu

Hell-en:
5.8.2014 11:46
Mladou malou cuketu stačí nastrouhat, větší kousky je třeba zbavit slupky a vybrat střed se semeny.
Odpovědět
Hell-en pro Renču:
5.8.2014 11:45
Buchtu jsem zkoušela a je možné udělat ještě zdravější variantu použitím např. špaldové či pohankové mouky, třtinového cukru nebo jakéhokoli sladícího sirupu. Musela jsem přidat trochu vody a místo lískových ořechů jsem dala mandle, vynechala jsem rozinky. Na lískáče jsme alergičtí. Buchtu jsem polila kvalitní čokoládou a posypala sekanými mandlemi.
Odpovědět

Přidat komentář