Kroupový Kuba

Počet porcí2
Doba přípravy70 minut

Ingredience

Ječné kroupy150 g
Olej15 g
Cibule60 g
Česnek3 stroužky
Žampiony150 g
Máslo15 g
Sůl
Pepř
Kmín
Majoránka
Kyselé okurky

Postup přípravy

Kroupy opláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou (dvojnásobné množství vody než krup), osolíme a vaříme pod poklicí 20 – 30 minut. Po uvaření necháme 5 minut dojít, poté scedíme, propláchneme. Zapékací mísu vymažeme máslem, do mísy dáme vařené kroupy, lžíci oleje a promícháme. Mezitím připravíme cibuli na oleji, přidáme houby a restujeme na kmíně a másle. Houby i cibuli přidáme ke kroupám, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a rozetřený česnek, dobře promícháme. Vložíme do trouby a zapékáme 30 minut při 180°C. Podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu

Přidat komentář