Pirohy plněné žampiony a tofu
Počet porcí | 4 |
Doba přípravy | 120 minut |
Ingredience
Brambory | 500 g |
Vejce | 1 ks |
Uzené tofu | 100 g |
Kysané zelí | 200 g |
Polohrubá mouka | 250 g |
Olej | 30 g |
Hladká mouka | 30 g |
Cibule | 100 g |
Žampiony | 150 g |
Sůl | |
Pepř | |
Mletý kmín |
Postup přípravy
Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle na vál. Osolíme, přidáme vejce, dle potřeby polohrubou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Vál posypeme hladkou moukou, vyválíme plát silný asi 2 mm. Těsto nakrájíme na obdélníky 4x8cm.
Na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené očištěné žampióny a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené tofu. Náplň rozdělíme na připravené obdélníčky těsta. Každý uzavřeme, po stranách pevně stiskneme a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Během vařené občas promícháme.
Na pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájené kysané zelí. Na talíř naskládáme uvařené pirohy a kysané zelí.