Pirohy plněné žampiony a tofu

Počet porcí4
Doba přípravy120 minut

Ingredience

Brambory500 g
Vejce1 ks
Uzené tofu100 g
Kysané zelí200 g
Polohrubá mouka250 g
Olej30 g
Hladká mouka30 g
Cibule100 g
Žampiony150 g
Sůl
Pepř
Mletý kmín

Postup přípravy

Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle na vál. Osolíme, přidáme vejce, dle potřeby polohrubou mouku. Vypracujeme nelepivé těsto. Vál posypeme hladkou moukou, vyválíme plát silný asi 2 mm. Těsto nakrájíme na obdélníky 4x8cm.

Na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené očištěné žampióny a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené tofu. Náplň rozdělíme na připravené obdélníčky těsta. Každý uzavřeme, po stranách pevně stiskneme a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Během vařené občas promícháme.

Na pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájené kysané zelí. Na talíř naskládáme uvařené pirohy a kysané zelí.

Komentáře k receptu

Přidat komentář