Pohankové rizoto
Počet porcí | 3 |
Doba přípravy | 40 minut |
Ingredience
Pohanka | 200 g |
Olivový olej | 20 g |
Pórek | 100 g |
Cibule | 15 g |
Mrkev | 50 g |
Hrášek | 50 g |
Brokolice | 100 g |
Petržel | 50 g |
Kedluben | 50 g |
Eidam | 150 g |
Sůl | |
Pepř | |
Postup přípravy
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka a scedíme. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, koření a sůl. Krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme. Do zeleninové směsi vmícháme uvařenou pohanku, prohřejeme. Na talíř tvoříme kopečky, které sypeme tvrdým nastrouhaným sýrem.
Komentáře k receptu