Pohankové rizoto
| Počet porcí | 3 |
| Doba přípravy | 40 minut |
Ingredience
| Pohanka | 200 g |
| Olivový olej | 20 g |
| Pórek | 100 g |
| Cibule | 15 g |
| Mrkev | 50 g |
| Hrášek | 50 g |
| Brokolice | 100 g |
| Petržel | 50 g |
| Kedluben | 50 g |
| Eidam | 150 g |
| Sůl | |
| Pepř | |
Postup přípravy
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka a scedíme. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, koření a sůl. Krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme. Do zeleninové směsi vmícháme uvařenou pohanku, prohřejeme. Na talíř tvoříme kopečky, které sypeme tvrdým nastrouhaným sýrem.
Komentáře k receptu