Zapečené brambory s květákem
| Počet porcí | 3 |
| Doba přípravy | 90 minut |
Ingredience
| Brambory | 800 g |
| Květák | 1 ks |
| Mražená zelenina | 1 sáček |
| Cibule | 100 g |
| Smetana 12% | 250 g |
| Vejce | 2 ks |
| Eidam | 120 g |
| Olej | |
| Sůl | |
| Pepř | |
Postup přípravy
Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme. Uvaříme květák. Cibuli nakrájíme na drobno, na oleji osmažíme dorůžova. Přidáme mraženou zeleninu a lehce pomačkaný květák. Ochutíme solí a pepřem. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Plátky pokládáme na olejem vymazaný plech, rozložíme zeleninovou směs a na povrch naskládáme další plátky brambor. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Komentáře k receptu