Jáhelník

Počet porcí8
Doba přípravy90 minut

Ingredience

Jáhly200 g
Nastrouhané jablko4 ks
Mletý cukr150 g
Skořice1/2 lžičky
Rozinky10 g
Ledový salát100 g
Ovoce200 g
Sůl

Postup přípravy

Jáhly nejprve v cedníku spaříme vařící vodou, abychom je zbavili hořkosti. Vložíme je do hrnce do 750ml vody, lehce osolíme, přidáme spařené jáhly a vaříme zhruba 20minut do konzistence husté kaše. Necháme vychladnout.

Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky, oříšky vmícháme do jáhelné kaše. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj druhou polovinu cukru. Sníh vmícháme do jáhelné kaše.

Polovinu směsi dáme na vymazaný a vysypaný plech, nebo na plech s pečícím papírem. Poklademe ovocem a dáme druhou polovinu kaše. Pečeme asi hodinu na 160°C.

Komentáře k receptu

Přidat komentář